Kategoria: zdrowa dieta

Czemu gotowanie na parze jest zdrowe?

Gotowanie na parze przez wiele osób określane jest jako najzdrowsza forma przygotowywania żywności. Powód jest prosty – produkty nie wchodzą w żaden kontakt z wodą, dzięki czemu nie tracą swoich witamin oraz składników

Pieczenie w rękawie

Pieczenie w rękawie stało się w ostatnich latach niezwykle popularne w naszych kuchniach – przede wszystkim dlatego, że w ten sposób możemy przyrządzić równie smaczne mięso, ale bez tłuszczu. Co więcej, za sprawą

7 cennych właściwości orzechów włoskich

Orzechy włoskie to jeden z wielu gatunków orzechów, który ma wiele właściwości zdrowotnych. Nic więc dziwnego, że zaleca się włączyć je do swojej stałej diety. Główny powód dotyczy oczywiście składników odżywczych

Jakie są właściwości rzodkiewki?

Rzodkiewki to małe, dość niepozorne warzywa, które jednak mogą pochwalić się naprawdę pożytecznymi właściwościami dla naszego organizmu. Jak się bowiem okazuje, mają one wiele przeróżnych